شرایط نگهداری آب مقطر روشان چیست ؟
شرایط نگهداری آب مقطر چقدر است ؟
شرایط نگهداری آب مقطر و مصرف آن چگونه میباشد؟
استاندارد های ملی کشورها و اتحادیه اروپا و آمریکا برای آب های مقطر بسته بندی تاریخ تولید لحاظ شده ولی تاریخ و زمان مصرف لحاظ نشده است و تمامی آب های بسته بندی قاقد زمان مصرف هستند و در استاندارد در آن درج نشده.
علت این امر اینست که هیچ افزودنی به آب اضافه نمیشود و اگر آب مقطر به درستی تصفیه و ضدعفونی شده باشد و سایر شرایط بهداشتی تولید و بسته بندی هم مطلوب باشد ، در شرایط پلمپ و در بسته و نگهداری صحیح، یک سال و دور از نور آفتاب حتی تا سه سال نگهداری شود.
بهمین دلیل بهترین و اولین گزینه تمام سازمانهای امدادی جهان آب بسته بندی است . هر زمانکه درب بطری باز شود مثل هر ماده غذایی در معرض آلوده شدنقرار دارد ، بنابراین توصیه میشود بعد از باز شدن درب ظرف در کوتاهترین زمان آن را مصرف و درب آن را باز نگذارند تا منجر به انتقال آلودگی نشود .
کلیات:
کنترل کیفی به مجموعهای از فعالیتهای آزمایشگاهی به منظور کم کردن خطاها اطلاق میگردد. سیستم تخلیص آب، یکی از تجهیزات پایه مورد نیاز جهت تأسیس آزمایشگاهها میباشد.
کنترل کیفی آب مقطر:
آب خالص یکی از مواد ضروری اولیه در بسیاری از فعالیتهای آزمایشگاهی بوده که درجه خلوص مورد نیاز آن باید متناسب با مورد مصرف آن باشد. کیفیت نامرغوب آب موجب اثرات نامطلوبی بر نتایج آزمایشها بوده و از این رو، تضمین کیفیت آب مقطر مصرفی آزمایشگاه لازم و ضروری میباشد.
انواع روشهای تهیه آب مقطر:
برای تهیه آب مقطر میتوان از روشهای تقطیر، اسمز معکوس و دیونیزه کردن استفاده کرد که البته هیچ کدام از این روشها به تنهایی معیارهای کمیته ملی استانداردهای آزمایشگاهی آمریکا را برای تهیه آب مقطر نوع I تأمین نمینمایند. طبق دستورالعمل این کمیته، برای تهیه آب مقطر نوع I باید دو روش تخلیص را با هم استفاده نمود. ، مصرف آب مقطر ، آب مقطر روشان
اکنون یه سئوال مهم ، انواع آب مقطر چیست ؟
۱ – آب مقطر یک بار تقطیر فوق خالص دیمین Pure water با نام علمی Instrument feed water که با سیستم میکروب زدایی و حذف نا خالصی ها تولید شده و کاربردهای عمومی آب مقطر در آزمایشگاه و صنعت را دارد .
۲ – آب مقطر دو بار تقطیر فوق خالص دیونیزه Pure water DI با نام علمی Special reagent water که بیترین پارامتر های آب فوق خالص را دارا میباشد و مقدار هدایت الکتریکی آن کمتر میباشد ، این آب از دامنه کاربردی بیشتری در آزمایشگاه ها و صنایع را دارد .
۳ – آب مقطر چهار بار تقطیر فوق خالص فوق دیونیزه Ultrapure water DI-Deggassed با نام علمی Clinical laboratory Reagent Water که با جدیدترین و کاملترین روشهای تولید آب مقطر برای مصارف حساس در زمینه آزمایشگاهی و صنعتی و پزشکی و حتی خانگی برای مصارف حساس تولید شده و با گمترین TDS , EC و با PH استاندارد و عاری از هر گونه میکروارگانیسم ها و پروتئازها و کربن ارگانیک می باشد .
سعی کردیم تا در هزار نکته جذاب برای شناخت کامل آب مقطر تمامی آنچه شما لازم دارین را قرار دهیم اما از مقالات دیگر ما هم دیدن کنید