کنترل کیفیت آب مقطر

کنترل کیفی روشان

کنترل کیفیت آب مقطر

کنترل کیفیت آب مقطر روشان چگونه انجام میشود و چرا بسیار پر اهمیت می باشند ؟

کنترل کیفیت آب های مقطر چگونه است ؟

آبمقطر روشان
distilled-water

آزمایشات آب خالص بر اساس فارماکوپه ایالات متحده بر دو بخش میکروبی و شیمیایی ، اثرات آلودگی میکروبیال آب خالص ، مواد قابل اکسید شدن و کل مواد جامد ، نگهداری و شرایط آن میباشد .

آزمایشگاه میکروبی آب مقطر روشان
آزمایشگاه شیمیایی
آزمایشگاه شیمیایی آب مقطر روشان

 

آنالیز آب مقطر روشان

 

کل مواد و موارد آزمون

نام کالا:          آب مقطر- دو بار تقطیر (دیونایز) شماره ردیابی کالا: مرحله بازرسی:  □  ورودی                                               صفحه ۱
مقدار کل: تعداد نمونه:                       □ محصول نهایی
مشخصه و نام آزمون

 

واحد روش آزمون نتیجه

دفعات بازرسی : هر کالا حداقل ۳ بار بازرسی شود
توضیحات
رقت داده خام نتایج آزمون تکرار عدم قطعیت
دما T Cg Std.m.2550 ۲۵ ۲۵
اسیدیته PH Std.m.4500-h+ ۷٫۰۰ ۷٫۰
کدورت NTU Std.m.2130 ۰٫۷ ۰٫۷
طعم و بو TON Std.m.2150
رنگ TCU Std.m.2120
کلر آزاد باقیمانده Mg/L Std.m.4500-cl-g
سختی کل Caco3 Mg/L Std.m.2340-c ۱ ۰٫۱۹ ۱٫۰۱
قلیائیت کل Caco3 Mg/L Std.m.2320 ۱ ۰٫۱۷ ۰٫۲۶
هدایت الکتریکی Ec us/cm std.m.2510 ۰٫۷ ۰٫۷
کل جامدات محلول Tds Mg/L Std.m.2540-c ۰٫۴
سولفات So4 2- Mg/L Std.m.4500-so4 2-.e ۱ ۰ ۰
کلراید Cl- Mg/L Std.m.4500-cl ۱ ۰ ۰
نیترات NO3 Mg/L Std.m.4500-no3.b,c ۱ ۰ ۰
نیتریت NO2 Mg/L Std.m.no2 ۱ ۰٫۱۳ ۰٫۰۱۳
فلوراید F Mg/L Std.m.f-d ۱ ۰٫۰۶ ۰٫۰۶
سختی کلسیم Ca Mg/L Std.m.ca ۱ ۰٫۱۲ ۰٫۲۷
سختی منیزیم Mg Mg/L Std.m.mg ۰٫۲۵
نام کالا:                     آب مقطر روشان شماره ردیابی کالا: مرحله بازرسی:  □  ورودی                                               صفحه ۲
مقدار کل: تعداد نمونه:                       □ محصول نهایی
مشخصه و نام آزمون

 

واحد روش آزمون نتیجه

دفعات بازرسی : هر کالا حداقل ۳ بار بازرسی شود
توضیحات
رقت داده خام نتایج آزمون تکرار عدم قطعیت
سدیم نمونه Na+ Mg/L Std.m.3500.na.b ۱ ۰ ۰
استاندارد سدیم ۲۰ mg/L Std.m.3500.na.b ۲۰ ۲۰
پتاسیوم نمومه K+ Mg/L Std.m.3500.k.b ۱ ۰ ۰
استاندارد پتاسیوم ۲۰ Mg/L Std.m.3500.k.b ۲۰ ۲۰
آهن کل TCU Std.m.3500.fe ۱ ۰٫۰۰۶ ۰٫۰۰۶
فسفات Mg/L Std.m.4500-p.e ۱ ۰٫۰۱۳ ۰٫۰۱۳
آلومنیوم Mg/L Std.m.3500.al ۱ ۰ ۰
هیدروژن سولفوره us/cm Std.m.4500.s2- ۱ ۰ ۰
آمونیاک Mg/L std.m.4500.nh3.f ۱ ۰٫۰۳ ۰٫۰۳
مس Mg/L Std.m.3111 ۱ ۰٫۰۵ ۰٫۰۵
جذب در مقیاس نانو mau Std.m. <15 <15

 

عدم قطعیت اندازه گیری با سطح اطمینان ۹۵%  و ضریب پوششی k = 2  ارایه شده است .

جامد محلول در آب مقطر (TDS)

مقدار کل مواد غیر فرار حل شده در آب را گویند که این پارامتر بر حسب PPM بوده و آبهای کمتر از ۵ PPM در آزمایشگاه ها و کمتر از ۲ PPM بالاترین کیفیت آب مقطر هستند .

تعین هدایت یا مقاومت الکتریکی در آب مقطر (EC)

مقدار هدایت الکتریکی یا رسانایی عبور جریان برق در آب مقطر را گویند ، هرچه یون ها و ناخالصی ها بیشتر باشد میزان انتقال برق نیز بیشتر است هرچه هدایت الکتریکی کمتر باشد کیفیت آب مقطر بهتر است و آب مقطر با EC کمتر از ۰٫۹ میکروزیمنس بالاترین کیفیت آب مقطر است .

کنترل کیفی مواد آلی آب

بررسی مواد معدنی موجود باید تست نیترات نقره انجام شود و برای تست مواد آلی از تست احیای پرمنگنات استفاده میشود .

بررسی آلودگی میکروبی آب مقطر

برای این فرایند باید مقداری از آب مقطر را در ظرف استیل استریل جمع آوری کرد و آزمایش حداکثر تا ۱ ساعت بعد از جمع آوری نمونه انجام داد ، باید نمونه را در محیط کشت در ظرف پتری دیش ذوب شده و تا دمای ۴۶ – ۵۰ سانتی گراد سرد و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۵ درجه و ۲۴ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد قرار داد و رشد احتمالی ارگانیسم های مختلف را بررسی کرد .

اندازی گیری ph

استفاده از دستگاه های اندازه گیری ph و یا کاغذ ph و معرف آلی نظیر فنل فتالوئین

البته این بخش های اولیه و مهم آزمایشات آب مقطر است ، کیفیت نامرغوب آب اثر نامطلوبی بر آزمایشات ، دستگاه ها دارد و در نتیجه تضمین کیفیت آب مقطر مورد استفاده امری لازم و ضروری است .

اگر دستگاهی دارید که برای استفاده از آن باید آب مصرف شود باید برای بهبود کارایی دستگاه و جلوگیری از آسیب دستگاه حتمی از آب مقطر استفاده کنید وگرنه علاوه بر خرابی هزینه نگهداریه دستگاه جبران ناپذیر خواهد بود.